Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Juridiska tjänster

Couple making coffee at home.

Alla behöver juridisk hjälp ibland. Exempelvis när du blir sambo, om du ska skilja dig eller när någon går bort. Juridiska tjänster skapar trygghet för dig samt dina nära och kära. Ta hjälp när det passar dig - i soffan, vid köksbordet eller i hängmattan. Eller tillsammans med en jurist, i lugn och ro på ett kontor.

Juridisk hjälp online

Skriv dina avtal online dygnet runt eller tillsammans med en jurist via telefon eller videosamtal.

 

 • Kostnadsfri behovsanalys
 • 20 procent rabatt för Sparbanken Bokens kunder
 • Fasta priser - du ser priset i prislistan
 • Avtalsförvaring av olika typer av dokument
 • Översättning av dokument till olika språk

Juridisk hjälp kontor

Boka ett möte med jurist Maria Andersson som du träffar på något av Sparbanken Bokens kontor.

 

 • Kostnadsfri behovsanalys - första timmen gratis
 • Få prisförslag innan du väljer att skriva avtal

Vår nya samarbetspartner inom juridik!

Maria kan du träffa på något av bankens kontor eller på något av Jensens begravningsbyrås kontor på fyra orter i nordvästra Skåne.

Maria Andersson är en notariemeriterad jurist med bred erfarenhet från domstolar, kommunala och statliga myndigheter samt privata och ideella verksamheter. Sedan år 2016 driver hon sin egen juristfirma Anjali Juridik AB med utgångspunkt i Örkelljunga. Hon arbetar främst med humanjuridik och ekonomisk familjerätt. Maria är även borgerlig vigselförrättare och Notarius Publicus i Örkelljunga kommun.

- Jag ser fram emot samarbetet med Sparbanken Boken som precis som jag tror på styrkan i det personliga mötet och vikten av att utveckla lokalsamhället och möjligheterna att leva, verka och utvecklas utanför de större städerna.

 

Välkommen att boka tid på

0430-735 00.

Situationer när du kan behöva juridisk hjälp

 1. Köpa bostad

  Det är mycket att tänka på när man väljer att bli sambo. För att skapa en trygg vardag och framtid är det bra att ha ett testamente samt ett samboavtal. Ibland betalar man även olika mycket och då kan en revers ta bort ekonomiska frågor.

 2. Gifta dig

  Bröllopsdagen är en av de lyckligaste dagar du kan uppleva under ditt liv. Men ibland händer oförutsedda händelser och då är det bra att ha ett äktenskapsförord och testamente. Då behöver du aldrig fundera om någonting skulle hända.

 3. Skilja sig

  Vid en skilsmässa kan det uppstå många funderingar. Ett gemensamt liv slutar och då kan man behöva hjälp med frågor om vårdnaden och bodelning. Genom rådgivning kan ni vara trygga att allt står rätt till.

 4. Ny familj

  Ibland hittar du kärleken även senare i livet som skapar nya familjekonstellationer. För att alla ska känna sig trygga är det bra att prata med en jurist om äktenskapsförord, samboavtal, särkullbarn och testamente.

 5. Din framtid

  Ibland tar livet en oväntad vändning. Då är det bra att du har en framtidsfullmakt som ger en anhörig ansvar att ta hand om dina intressen. Se även till att ditt testamente är uppdaterat så att du och din familj kan känna sig trygga.

 6. När någon går bort

  Det är mycket sorg när du förlorar en anhörig. Då vill man inte även behöva fundera över vem som ska få vad. En jurist kan hjälpa dig med bouppteckningen och arvsskiftet vilket underlättar allt för hela familjen.

Vill du ha juridisk rådgivning för ditt företag?