Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Betala med mobil, wearables eller klocka – skaffa en wallet

  • Betala direkt på ett säkert sätt – i butik, appar och på nätet.
  • Smidigt om du glömt plånboken hemma.
  • Ta ut pengar i uttagsautomater där du kan blippa – hemma och utomlands.
     
Snabbt och smidigt
Young man buys coffee with his mobile

Våra digitala plånböcker

Vill du slippa ha med dig dina kort? Med våra digitala plånböcker - wallets på engelska - kan du enkelt betala med din mobil eller klocka. Det finns även tjänster där du kan ansluta ditt kort till andra wearables och smarta accessoarer, till exempel en klocka med ett chip i armbandet.

Läs mer nedan för att se hur du ansluter dig till exempelvis Apple Pay, Samsung Pay, Google Wallet och Sparbanken plånbok.

Vad är wearables?

Wearables - eller bärbar teknik - är elektroniska apparater som du kan bära på kroppen. De har olika funktioner för att underlätta vardagen. Det kan till exempel handla om smartklockor, fitnessarmband, smarta glasögon, ringar eller andra typer av kroppsburna sensorer. Förutom att betala med wearables kan du även använda dem för att ha koll på hälsa och träning eller få information i realtid.

Våra vanligaste wallets

Apple Pay

Du som har ett bank- eller kreditkort hos oss kan ansluta kortet till Apple Pay och Apple Watch för att betala med mobil eller klocka.

Samsung Pay

Anslut ditt bank- eller kreditkort till Samsung Pay och betala sedan säkert i butik med din Samsung - klocka eller mobil.

Väntar du på ett nytt bankkort eller ersättningskort?

Du vet väl att du inte behöver vänta på ditt nya kort, eller ersättningskort, för att kunna betala med det? Du kan enkelt ansluta ditt bankkort till en wallet – direkt efter beställning. Sedan kan du betala med mobilen eller klockan, både i butik och på nätet.

När du väntar på kortet - så ansluter du till en wallet:

1. I appen under Kort i menyn (Mina kort), går du in och godkänner att bankkortet kan användas direkt.

2. Under Digitala tjänster visas de digitala plånböcker/wallets som du kan ansluta till direkt från bankappen, för närvarande Apple Pay och Samsung Pay. Övriga wallets som vi stödjer går att ansluta till direkt, manuellt.

3. På kortsidan - under Kortinformation - godkänner du att kortnumret, CVC och giltighetstid tillfälligt blir synligt i appen. Kortinformationen kan sedan kopieras och användas för kortköp på nätet. Du kan även ansluta kortet manuellt till valfri wallet.

Ovan gäller inte kreditkort. Dessa kan du ansluta först när du fått det fysiska kortet.

Person på ett café betalar med mobilen.

Övriga Wallets

Google Wallet (före detta Google Pay)

Med Google Wallet kan du snabbt, säkert och smidigt betala med din mobiltelefon i butik, på nätet eller i appar.

Sparbanken plånbok

Sparbanken plånbok är en digital plånbok. Med appen Sparbanken plånbok betalar du snabbt, smidigt och säkert med din mobil.

Garmin Pay

Garmin är smartklockor som du kan betala med i butik. Du ansluter enkelt ditt bankkort Mastercard och betalar sedan säkert med din klocka.

Fitbit Pay

Fitbit är smartklockor som du kan betala med i butik. Du ansluter enkelt ditt bankkort Mastercard och betalar sedan säkert med din klocka.

Xiaomi Pay

Xiaomi är smartklockor som du kan betala med i butik. Du ansluter enkelt ditt kort och betalar sedan säkert med din smartklocka.

Fidesmo Pay

Smidig betalning i butik med klocka eller annan enhet som stödjer tjänsten.

Tapster

Betala med ring, klocka, klockarmband eller nyckelring – så kallade wearables. 

DigiSeq

Med DigiSeq kan du betala smidigt i butik med klocka, skjorta, nyckelring eller annan enhet som stöder tjänsten.

Swatch Pay

Med Swatch Pay kan du betala smidigt i butik med din klocka.