Hoppa till textinnehållet

Fondguide Premiepension Indecap

pension-1024x350

Mer än 6 miljoner svenskar placerar sin premiepension i fonder och de fondval man gör har stor betydelse. Detta kan ge upphov till frågor som: Vilka fonder ska jag välja? När är det dags att byta fonder? Hur sätter jag ihop en bra portfölj?

Låt oss göra jobbet

Vår aktiva förvaltningstjänst Fondguide Premiepension gör livet enklare. Med den överlåter du jobbet till oss och vår samarbetspartner Indecap. De bevakar, analyserar och utvärderar marknaden för att sedan placera dina pengar i de fonder som har de bästa förutsättningarna för tillfället.

Mer om Indecap

Vilken portfölj passar dig?

  • Den Offensiva portföljen har en relativt hög risk då cirka 90% är placerade i aktiefonder.
  • Basportföljen innehåller en kombination av aktie och räntefonder, normalt cirka 80% i aktiefonder.
  • Den Försiktiga portföljen har cirka 80% investerat i räntefonder och har relativt låg risk.
  • I den Individuella portföljen anpassas risken efter just dig.

Tillsammans med din rådgivare här på Sparbanken Boken diskuterar ni din ekonomi och riskvillighet och kommer fram till vilken portfölj som passar dig bäst. Med de flesta val kan du från 56 års ålder få en automatisk nedtrappning av portföljens risk fram till det att du går i pension. 

Rapportering

Till tjänsten finns appen Indecap Premiepension kopplad. Om du loggar in på den med ditt Mobila BankID kan du dagligen följa din personliga premiepension, genomföra rebalanseringar av portföljen samt få mer information om tjänsten. En gång per kvartal kommer även en förvaltningsrapport att skickas till dig via mejl. Rapporten beskriver hur din valda portfölj har utvecklats under kvartalet.

Kontakta oss hjälper vi dig igång!

Ring på 0430-735 00 eller mejla till så bokar vi en rådgivning.