Hoppa till textinnehållet

Studentguiden - tips för dig som är student

Här kan du läsa om vilka tjänster vi erbjuder dig som studerar på högskola eller universitet och har CSN-insättning hos oss. Anslut dig till Nyckelkund student för att få tillgång till allt vi har att erbjuda.

Vad kostar det att bo?

Hyra, köpa eller bo kvar hemma?

Leva studentliv

Känner du igen dig?

Nyckelkund Student

Grunden till en sund och hållbar vardag är att ha koll på sin ekonomi. Du som studerar på högskola eller universitet och har CSN-insättning i Swedbank får tillgång till våra mest populära tjänster.

Internetbanken, Appen och Mobilt BankID

Med våra digitala tjänster är det enklare för dig kolla ditt saldo, skicka pengar, betala räkningar och se över ditt sparande.

Woman using her laptop at a coffee shop.

Budget och checklista

Första steget till en bättre ekonomi är att få koll och planera. Gör en budget över hushållets inkomster och utgifter och läs tips från vår privatekonom Arturo.

Male hands writing on linen cloth - small business

Kort och betala

Dela på lunchen eller fixa en gemensam present till en god vän? Swisha pengar på ett ögonblick. Vilket kort ska du ha? Med bankkort dras pengarna direkt från ditt konto. Med betal- och kreditkort får du köpen samlade på en månadsfaktura.

Card purchase - small business

Spara och placera

Vad drömmer du om? Spara ihop till en kontantinsats, semester eller ny bil. Vet du om att du kan spara genom att handla aktier, i fonder eller på ett konto? 

Young man leaning towards bike.

Försäkra

Du som är student får tre månaders fri hemförsäkring när du tecknar dig för minst ett år. Vilka andra försäkringar behöver du?

Couple making coffee at home.

ID-skydd

Med ID-skydd får du råd och information om hur du minskar risken för att få din identitet kapad.

Ladda mobilen

Aktivera tjänsten Ladda och Köpa för att fylla på ditt kontantkort till mobilen via appen, internetbanken eller Kundcenter Privat.

Young people planning a trip

Akta dig för att bli lurad

Lämna aldrig ut dina inloggningskoder till någon annan. Inte ens till någon du känner som frågar via Facebook, det kan vara en bedragare.

Young woman with tattoos using laptop in the grass.

Designa ditt bankkort själv

Välj ut ditt bästa foto i mobilen och ha som motiv på ditt bankkort.

Skaffa tjänsterna

Välkommen in på ett av våra bankkontor eller ring Kundcenter Privat 0430-735 00 om du är kund.